Terug

Klantenservice

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. Prikkabels

1.1 Hoe hang ik de prikkabel feestverlichting het best op ?

Doordat de prikkabel heel flexibel is kan deze overal aan gehangen worden. Let op dat de kabel niet aan het eindstuk opgehangen mag worden, daar is deze niet voor bedoeld. Ook niet als er een haak is gemonteerd. De krachten zijn te groot voor de haak om deze te doorstaan. 

Verlichtingpaleis heeft diverse onderdelen zoals ty-wraps en klemmen om uw kabel mooi en veilig op te hangen. 

 

1.2 Zijn jullie prikkabels duurzaam/energiezuinig ?

Ja, dit komt omdat wij gebruikmaken van energiezuinige led lampen. Deze zijn vele malen zuiniger dan de ouderwetse gloeilampen. De led lampen zijn bovendien gemaakt van onbreekbaar kunststof, waardoor ze prima tegen een stootje kunnen.

1.3 Hoe weet ik hoeveel meter kabel ik nodig heb?

Maak eerst een lichtplan!

Een prikkabel kopen lijkt een simpele klus, maar Verlichtingpaleis raadt u aan om eerst een lichtplan op te stellen. Hiermee bepaalt u vooraf hoeveel fittingen de kabel moet bevatten en op welke afstand deze gemonteerd moeten worden om de ruimte optimaal te verlichten. U maakt een simpel lichtplan aan de hand van drie stappen:

Stap 1: Bepaal eerst welk oppervlak u wilt verlichten met de prikkabel. Dit doet u door een schets te maken van de ruimte. Bepaal de lichtpunten en tel deze. Nu weet u hoeveel prikfittingen u nodig heeft.

Stap 2: Nu u weet waar de lichtpunten komen, kunt u uittekenen hoe de kabel moet komen te hangen. Dit wordt de kabelloop genoemd.  

Stap 3: De laatste stap is het uitrekenen van het aantal meter kabel dat u nodig heeft voor de ruimte. Dit doet u door de meters uit de kabelloop op te tellen.

Let op: houd rekening met de plek van het stopcontact in de ruimte. Zorg ervoor dat de kabel lang genoeg is en u deze op het lichtnet kunt aansluiten. Om er zeker van te zijn dat uw prikkabel lang genoeg is, raden we aan om een wat langer snoer te bestellen.

 

1.4 Kan ik de prikkabels buiten gebruiken ?

Jazeker, onze prikkabels hebben gegoten fittingen en stekkers waardoor vocht geen kans heeft. Behalve onze budget kabels, deze zijn met andere fittingen gemonteerd.

1.5 Ik heb een kabel ontvangen maar 1 lamp doet het niet, wat nu ?

Geen stress, vaak komt het omdat de lamp niet ver genoeg in de fitting wordt gedraaid. Probeer deze iets verder in te draaien.

Lukt het niet ? dan kunt u onderstaande tips proberen met de stekker uit het stopcontact:

 • buig het liggend contact een klein beetje om hoog
 • het kan voorkomen dat er een beetje lijm is gemorst waardoor de lamp geen contact maakt met het metalen lipje. Soms is de lijm niet te zien, schraap daarom met een platte schroevendraaier de over het contact.
 • Probeer de lamp in te draaien zonder de afsluitring.

2. Retour en verzenden

2.1 Hoe kan ik mijn bestelling retourneren ?

U kunt uw retour van een (gedeelte van) uw bestelling eenvoudig melden in uw account. Mocht het zo zijn dat u tijdens het invoeren van uw bestelling geen account heeft aangemaakt dan kunt u dit alsnog doen. Let op dat u dan met hetzelfde email-adres dit account aanmaakt, de bestelling zal dan aan dit account gekoppeld worden. 

Als dit is gelukt en u bent in uw account dan :

 1. U logt in op uw account in de webwinkel. 
 2. U komt uit op een pagina waar de recente orders te zien zijn. Vervolgens klikt u op Bekijken naast de order waarvan u de artikelen retour willen sturen.
 3. Nu komt u in het overzicht van de betreffende order terecht. Hier kan u onderin op de knop “Artikelen retourneren” klikken om de retourzending aan te maken.
 4. U wordt doorgestuurd naar een pagina waar u de retourzending kan instellen. De eerste stap is aangeven welke producten retour gestuurd worden. Dit wordt gedaan door het aantal aan te geven in het drop-down menu. Producten die u wil houden, laat u op 0 staan.
 5. De volgende stap is aangeven waarom de betreffende producten retour gestuurd worden. Bij Reden en Actie kunt u kiezen uit de retour redenen en acties of kiezen voor de optie "Anders, namelijk...".
  In het laatste geval kunnen klanten zelf een reden of actie invoeren.
 6. Vervolgens klikt u rechts onderin op Verstuur, wij krijgen dan uw retour aanvraag binnen. Na ontvangst van uw pakket krijgt u van ons bericht. 

Eventueel is het ook mogelijk om via whatsapp, formulier of email uw retour aan te vragen, dan zetten wij deze in ons systeem.

Uw bestelling retour kunt u sturen naar: 

Verlichtingpaleis
Postbus 25
4690AA Tholen

Zodra u uw bestelling heeft verstuurd krijgt u een track en trace nummer. Deze ontvangen wij graag via email zodat wij weten wanneer we uw retour kunnen verwachten. Het is ook belangrijk om een kopie van de factuur of pakbon bij de retourzending te doen zodat wij ook weten van wie de retourzending is. Graag ook het aantal producten en welke producten retour komen. Producten die u niet terugstuurt mogen doorgestreept worden. 

Zodra we uw e-mail hebben ontvangen, dan zullen we dezelfde werkdag nog reageren, zodat u weet dat we uw retourzending in de gaten houden.

2.2 Binnen welk termijn kan ik mijn bestelling retourneren ?

U kunt u bestelling, of een gedeelte van uw bestelling binnen 14 dagen retourneren.

2.3 Ik heb een defect artikel ontvangen, wat nu ?

Als u een defect artikel heeft ontvangen meld u dit binnen 48 uur aan ons. Dit kan via whatsapp, email, chat of het contactformulier. Wij zullen dan met een oplossing komen. 

3. Lampen

3.1 Waarom verkopen jullie geen gloeilampen meer ?

Wij verkopen alleen nog maar led lampen, omdat deze vele malen zuiniger zijn en een veel langere levensduur hebben dan de ouderwetse gloeilampen. Verlichtingpaleis is begaan met het milieu en draagt op deze manier haar steentje bij aan een wereld waarin we minder energie verspillen.

3.2 Hoeveel lampen kan ik op een prikkabel zetten?

Toen het nog gebruikelijk was om gloeilampen te gebruiken in prikkabels, varieerde dit van zo’n 92 lampen (bij gloeilampen van 25 watt) tot 153 stuks (15 watt lampen). Er wordt in deze berekening uitgegaan van de maximale stroom die veilig door de kabel kan lopen: 10 ampère. Vermenigvuldig dit met 230 (volt) en je hebt het aantal watt: 2300.

Als u led lampen van 1 watt gebruikt, dan kunt u zo’n 2300 lampen (2300/1) op de kabel aansluiten. In de praktijk hoeft u zich daarom nooit zorgen te maken of de kabel het aantal lampen wel aankan. De lengte is daarentegen wel heel belangrijk, Als een kabel op een automatische zekering van type "B' wordt aangesloten mag de maximale lengte volgens NEN1010 niet langer zijn dan 122 meter zijn.

3.3 Klopt het dat prikkabels last hebben van vocht in de lampen ?

Een led lamp wordt – in tegenstelling tot de traditionele gloeilamp – niet warm. Wanneer er bij een prikkabel met gloeilampen vocht in de fittingen kwam, zorgde de warmte van de lampen ervoor dat dit direct verdampte. Omdat led lampen niet warm worden, verdampt het vocht niet. Bij Verlichtingpaleis leveren wij onze lampen en prikkabels dan ook altijd inclusief strak sluitende rubberen ringen. Deze zorgen ervoor dat er geen water of vocht in de kabel kan komen.

Daarnaast zijn de fittingen van onze kabels gegoten en speciaal geschikt voor led lampen. U kunt ze dus met een gerust hart voor langere tijd buiten hangen. Ze zijn dan ook heel handig als feestverlichting in uw tuin of gewoon als tuinverlichting te gebruiken!

3.4 Kan ik de warm witte ledlampen ook ergens anders in gebruiken dan in prikkabels ?

Zeker, onze led lampen kunnen in elke licht armatuur met een E27 fitting gebruikt worden. Als de LED lamp buiten gebruikt wordt moet deze wel in een waterdichte fitting geplaatst worden. De lamp zelf is niet weaterdicht.

4. Bestellen

4.1 Tot hoe laat kan ik bestellen zodat het vandaag wordt verzonden ?

Ons magazijn verwerkt alle orders die voor 22:00 uur zijn besteld en betaald. Alle orders die na dit tijdstip worden geplaatst of betaald zullen de eerst volgende werkdag verzonden worden. 

4.2 Wordt mijn bestelling echt morgen geleverd ?

In principe wel. Echter, het kan natuurlijk altijd voorkomen dat wij een enorme piek in bestellingen krijgen, of dat PostNL het zo enorm druk heeft waardoor het een dag later afgeleverd wordt. 

Indien het pakket na 3 dagen nog niet is verzonden dan is er iets aan de hand waardoor u het beste contact met ons kan opnemen zodat wij gaan uitzoeken wat er aan de hand is. Dit kan door een email te sturen naar : [email protected]

4.3 Ik ben wederverkoper, kan ik met korting bestellen?

U kunt voor deze vraag het beste via email contact opnemen, wij hebben zeker mogelijkheden met speciale tarieven voor wederverkopers.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Verlichtingpaleis 9.3 / 10 - 1190 Reviews @ Webwinkelkeur
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »