Altijd lage prijzen
De mooiste verlichting voor iedereen
30 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!
Verzendkosten v.a. €3.99 | Gratis vanaf €50,-
Hoe maak je een sfeervol terras ?

Hoe maak je een sfeervol terras ?

minuten lezen

Hoe maak je een sfeervol terras?

Een sfeervol terras: hier kun je uren op doorbrengen. Hoe maak je een sfeervol terras zonder dat dit direct in de kosten loopt? Met enkele aanpassingen tover je jouw terras tot een plaatje om. Dat wordt voortaan elke (warme) dag genieten van sfeer en gezelligheid.

Zo relaxed mogelijk

Een terras is niet bedoeld om zaken te bespreken: je zit hier vooral ter ontspanning. Pas hier het zitgedeelte dan ook op aan. Kies voor comfortabel tuinmeubilair: je moet er uren in kunnen zitten. Bij voorkeur val je zelfs op de tuinbank of in de tuinstoel in slaap. Heb je ook al eens aan een hangmat gedacht? Deze kun je heel makkelijk aan een overkapping boven het terras of een naastgelegen boom bevestigen.

Verhoog het comfort met een handig bijzettafeltje zodat je cocktail, glas bier of frisdrank direct binnen handbereik is. Een of twee bijzettafeltjes zijn extra welkom wanneer je regelmatig veel bezoek krijgt.

Bescherming tegen de zon (en regen)

De zon is heerlijk, uit onderzoek blijkt dat mensen zich dankzij zonlicht energieker en gelukkiger voelen. Vooral na de winterperiode is het heerlijk om volop van de zon te genieten. Op je eigen sfeervolle terras natuurlijk. Kijk wel uit voor teveel Uv-straling, dit kan uiteindelijk huidschade opleveren. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken op het terras.

Kies voor een parasol, zonnescherm of zonnedoek. Ga je liever voor natuurlijke beschutting, kijk dan eens naar de mogelijkheid om een boom of hoge struik te planten. Helaas kan het in Nederland ook flink en plots regenen. Wil je ondanks een regenbui toch op het terras blijven zitten, denk dan eens aan een overkapping. Of een parasol die voldoende regen opvangt.

Sfeerverlichting aanbrengen

Hoe maak je een sfeervol terras zonder duizenden euro’s uit te geven? Heel simpel: met sfeerverlichting. De naam zegt het al, je brengt heel wat sfeer aan. De prikkabel  led lampen zijn razend populair. Dit zijn gezellige bollampjes in verschillende kleuren. Al jarenlang worden prikkabels goed als sfeerverlichting voor tuin en terras verkocht.

Er is in de loop der jaren wel wat veranderd: de moderne prikkabels zijn voorzien van energiezuinige led lampen. Deze lampen gaan veel langer mee, worden niet warm en zijn kostenbesparend. Hiermee is een prikkabel set met led lampen ook nog eens een goede investering. Enne, vergeet de kaarsjes op tafel niet.

Verschil tussen sfeerverlichting en basisverlichting

Voor een sfeervol terras heb je sfeerverlichting nodig. Het is natuurlijk geen must maar het ziet gewoon gezelliger uit. Er is een duidelijk verschil tussen sfeerverlichting en basisverlichting. Sfeerverlichting brengt vooral een warm en gezellig gevoel met zich mee. Terwijl basisverlichting vooral functioneel is: bedoeld als algemene (werk)verlichting.

Misschien wil je in de donkere avonturen nog wat handwerken. Dan is basisverlichting wel zo praktisch. Maar voor al die avonden dat je met je partner bijkomt van een drukke werkdag, met vrienden op het leven proost of een verjaardag houdt is sfeerverlichting een echte aanrader.

Een groen terras

Nu je toch het terras sfeervol aan het inrichten bent: heb je al eens aan een groen terras gedacht? Hiermee bedoelen we geen algenaanslag maar gezellige beplanting. Dit kan om vaste beplanting rondom het terras gaan maar ook om bloembakken of plantenbakken.

Wanneer je gebruik maakt van plantenbakken kun je deze ook nog eens perfect afstemmen op het tuinmeubilair. Nog een voordeel: plantenbakken lenen zich uitstekend voor tropische beplanting. Deze haal je in de winterperiode gewoon naar binnen.

Houd je terras goed schoon

Een sfeervol terras blijft alleen sfeervol wanneer je dit ook goed schoonhoudt. Verwijder regelmatig onkruid, vooral na een zomerse regenbui schiet het overal omhoog. Zorg voor een asbak op de tafel, sigarettenpeuken op de grond zien niet gezellig uit. In de herfst zul je herfstbladeren weg moeten vegen. Wanneer je dit niet doet dan gaan de rottende bladeren er uiteindelijk heel vies uitzien. Zonde want tegenwoordig heb je ook warme herfstdagen waarbij je al snel op je terras neerstrijkt.

Hangt er sfeerverlichting of een led prikkabel over of rondom het terras dat alleen in de zomer gebruikt wordt ? Haal deze dan na de zomer naar binnen. Zo blijft de sfeerverlichting langer mooi, jaar in jaar uit.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0