Altijd lage prijzen
De mooiste verlichting voor iedereen
30 dagen bedenktijd Niet goed? Geld terug!
Verzendkosten v.a. €3.99 | Gratis vanaf €50,-
5 Redenen waarom Gekleurde LED Lampen een Slimme Keuze Zijn!

5 Redenen waarom Gekleurde LED Lampen een Slimme Keuze Zijn!

minuten lezen
Ontdek de voordelen van gekleurde LED lampen! Lees hier de 5 redenen waarom deze verlichting een slimme keuze is voor jou.

Als je op zoek bent naar manieren om je huis of kantoor te verlichten, dan is het gebruik van gekleurde LED lampen zeker een optie die je moet overwegen. Deze lampen zijn niet alleen trendy, maar bieden ook talloze voordelen ten opzichte van traditionele lampen. In dit artikel zullen we de 5 redenen bespreken waarom het gebruik van gekleurde LED lampen een slimme keuze is.

Reden 1 - Energiezuinig

Gekleurde LED lampen zijn zeer energiezuinig. Ze verbruiken veel minder energie dan traditionele gloeilampen of halogeenlampen. Dit betekent dat je met gekleurde LED lampen veel geld kunt besparen op je energierekening. Gemiddeld zijn de led lampen ongeveer 8x zuiniger dan gloeilampen. Dus een 1W led lamp geeft ongeveer hetzelfde licht als een 8W gloeilamp.

Een langere levensduur
Naast het lage energieverbruik hebben gekleurde LED lampen ook een veel langere levensduur dan traditionele lampen. Een gemiddelde LED lamp gaat wel 25 keer langer mee dan een gloeilamp. Dit betekent dat je minder vaak lampen hoeft te vervangen, wat niet alleen geld bespaart, maar ook goed is voor het milieu.

Reden 2 - Sfeer en uitstraling

Een andere reden waarom gekleurde LED lampen zo populair zijn, is vanwege de sfeer en uitstraling die ze kunnen creëren. Met LED lampen kun je gemakkelijk de kleur van je licht aanpassen aan je stemming of omgeving. Hierdoor kun je de sfeer in een kamer in een handomdraai veranderen. Gekleurde LED lampen zijn ook perfect voor feestjes of evenementen, waar je de verlichting kunt aanpassen aan het thema of de kleuren van het feest.

Meerdere kleuren beschikbaar
Gekleurde LED lampen zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren. Of je nu op zoek bent naar warm wit licht, felgekleurde lampen of pastelkleuren, er is altijd wel een LED lamp die bij je smaak past. Bovendien kun je met veel gekleurde LED lampen de kleurtemperatuur aanpassen, waardoor je meer controle hebt over de sfeer en de uitstraling van de verlichting.

Reden 3 - Milieuvriendelijk

Gekleurde LED lampen zijn ook een milieuvriendelijke optie. Een LED lamp is milieuvriendelijk om verschillende redenen. Ten eerste verbruikt een LED lamp veel minder energie dan traditionele gloei- of halogeenlampen. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt en wordt er dus ook minder CO2 uitgestoten. Ten tweede hebben LED lampen een veel langere levensduur dan traditionele lampen, waardoor er minder vaak nieuwe lampen geproduceerd en weggegooid hoeven te worden. Dit vermindert de hoeveelheid afval en vermindert de belasting van het milieu. Ten derde bevatten LED lampen geen schadelijke stoffen zoals kwik, wat wel het geval is bij sommige traditionele lampen. Dit maakt LED lampen veiliger voor mens en milieu. Al deze factoren dragen bij aan de milieuvriendelijkheid van LED lampen en maken ze tot een duurzame keuze voor verlichting.

Reden 4 - Veiligheid

Gekleurde LED lampen zijn ook veiliger dan traditionele lampen. Ze worden niet heet, waardoor het risico op brand of brandwonden wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk als je kinderen of huisdieren hebt die in de buurt van de lampen kunnen komen. Bovendien hebben gekleurde LED lampen tegenwoordig een hele mooie volle kleur door de gekleurde leds en de gekleurde bol.

Geschikt voor verschillende toepassingen
Gekleurde LED lampen zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Je kunt ze gebruiken als verlichting onder de overkapping, als feestverlichting bij de BBQ of als een bonte mix van kleuren in de slaapkamer. 

Reden 5 - Kostenbesparend op lange termijn

Hoewel de aanschafprijs van gekleurde LED lampen vaak hoger is dan die van traditionele lampen, bespaar je op de lange termijn veel geld. Doordat LED lampen energiezuinig en duurzaam zijn, hoef je ze minder vaak te vervangen en verbruik je minder energie. Hierdoor bespaar je op de lange termijn veel geld op je energierekening en op de kosten van het vervangen van lampen.

FAQs:

  1. Zijn gekleurde LED lampen geschikt voor buitengebruik? Ja, mits deze in een waterdichte fitting geplaatst worden. De lampen zelf zijn IP22.

  2. Kun je de kleur van een gekleurde LED lamp veranderen? Nee, dit is niet mogelijk, wel kunt u uiteraard de lamp zelf vervangen door een andere kleur lamp. 

  3. Zijn gekleurde LED lampen duurder dan traditionele lampen? Ja, de aanschafprijs van gekleurde LED lampen is vaak hoger dan die van traditionele lampen. Maar op de lange termijn bespaar je wel geld doordat LED lampen energiezuiniger en duurzamer zijn. Bij Verlichtingpaleis heeft u altijd de beste prijs.

Conclusie:

Gekleurde LED lampen zijn een slimme keuze als het gaat om verlichting. Ze zijn energiezuinig, hebben een lange levensduur, bieden veel mogelijkheden op het gebied van sfeer en uitstraling, zijn milieuvriendelijk, veilig en kostenbesparend op de lange termijn en zullen geen brandplekken op uw partytent afgeven zoals gloeilampen wel deden. Of je nu op zoek bent naar sfeerverlichting voor thuis, werkverlichting voor op kantoor of feestverlichting voor een evenement, met gekleurde LED lampen kun je alle kanten op. Kies dus voor deze moderne en duurzame verlichting en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0