Een lichtplan op maat met prikkabels

Heeft u binnenkort een verjaardag, bedrijfsfeest of een reünie en wilt u zelf het feestterrein verlichten? Door prikkabels te gebruiken, kunt u zelf bepalen welke sfeer u creëert op uw evenement. Wij vertellen u waar u op moet letten wanneer u zelf een lichtplan met prikkabels maakt.

 

1. Teken het lichtplan uit

Allereerst is het belangrijk dat u inzichtelijk krijgt hoe de verlichting eruit moet komen te zien. Maak daarom eerst een schets van de feestlocatie. Dit kan een woning zijn, maar bijvoorbeeld ook een tuin, een terras of een feesttent. Teken op de schets vervolgens op welke plaatsen u lichtpunten wilt plaatsen en welke kleur deze moeten hebben. U kunt nu de meest efficiënte kabelloop bepalen.

 

 

2. Maak een berekening

Bereken met behulp van uw schets hoe groot het oppervlak is dat u wilt belichten en hoeveel meter prikkabel en lichtpunten daarvoor nodig zijn. Kijk vervolgens in ons assortiment welke prikkabel u nodig heeft voor uw lichtplan. Heeft u bijvoorbeeld 20 meter prikkabel nodig met 20 fittingen? Of bestelt u de 20 meter prikkabel met 39 fittingen, zodat u de lampen dichter bij elkaar kunt plaatsen? Wanneer u prikkabels in een standaardmaat bestelt, ontvang u een compleet pakket. Bij bijvoorbeeld een prikkabel van 15 meter met 20 fittingen ontvangt u ook een stekker, een eindstuk en 20 afsluitringen.

 

 

3. Prikkabel op maat nodig?

Passen onze prikkabels met standaardmaten niet in uw lichtplan? Bestel dan een prikkabel op maat, zodat u zelf uw prikkabel kunt samenstellen. U heeft dan de mogelijkheid om het precieze aantal meters, het aantal gewenste lichtpunten en het soort fitting te kiezen. Daarnaast kunt u ook bepalen welke lampen u gebruikt en waar op de kabel u de lampen wilt plaatsen. Vergeet niet om ook het eindstuk en een stekker te bestellen!

 

Filamentlampen kunnen ook in de prikkabels. Als een van de weinige heeft verlichtingpaleis.nl led-filamentlampen met goud gecoat glas, door de gouden coating ontstaat er een warm licht voor op de zwoele zomeravond.

 

Voor meer informatie over onze prikkabels of voor hulp bij het samenstellen van uw lichtplan, kunt u contact met ons opnemen via 085 303 2605. U kunt osn ook bereiken via WhatsApp.