10 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren

TV Kantine

18 feb. 2018 21:57:50

Verlichtingpaleis en de TV-Kantine.

 

 

Ook de TV-kantine met Carlo en Irene heeft Verlichtingpaleis gevonden. Onze kabel is op een leuke creatieve manier gebruikt tijdens Afl. 2 van het 2018 seizoen. De prikkabel wordt gebruikt om een tip te geven in het stukje van "stranger things" met oa. Braboneger, Carlo Boshard, Esmee van Kampen en Anna Nosshin in de cast.

 

In deze aflevering is de De prikkabel samen met de gekleurde Led kaarslampen

Creatief met prikkabel van verlichtingpaleis

Zie hier het stukje.
Geplaatst in Blog door Alex Verlichtingpaleis

Verlichtingpaleis heeft dit jaar een nieuwe stichting aan het beoordelingssysteem gekoppeld. Zo geeft uw beoordeling aan ons een goed indicatie wat er verbeterd moet worden, geeft u aan nieuwe klanten aan wat er niet goed of wel goed is, en vooral: wij doneren per beoordeling 2 euro aan een goed doel. Dit jaar is het "vrienden van Siem" Een lokale stichting dat veel organiseerd om geld in te zamelen voor tastbare doelen.

In september 2010 is Stichting “Vrienden van Siem” opgericht
vanuit een vriendengroep in Sint-Annaland, naar aanleiding van
het veel te vroeg overlijden van Siem Vroegop. Een gewaardeerd
familielid en een gezamenlijke vriend, wie na enkele jaren van
ziekte de strijd tegen kanker niet heeft kunnen overwinnen.

Vanwege Siems grote passie voor voetbal is zijn naam vanaf 2007
verbonden aan een jaarlijks zaalvoetbaltoernooi. Zo ontstond
Siems voetbaltoernooi. Tegelijkertijd is besloten een goede doelenactie
aan dit toernooi te koppelen, wat het eerste jaar al direct
tot een groot succes heeft geleid. Zo werd er in 2007 gevoetbald
voor het KWF kankerfonds. Er werd bijna € 5000,- opgehaald.
Het jaar daarna voor de Daniël den Hoed kliniek te Rotterdam
meer dan € 10.000,-.

Ook in de komende jaren hoopt Stichting Vrienden van Siem zich
in te zetten voor mensen met de ziekte kanker door geld in te
zamelen voor ziekenhuizen en zo op tastbare wijze bij te dragen
aan een stukje welzijn.

voor meer informatie over vrienden van Siem: vrienden van siem website


Doel van 2018:   AMPHIA Ziekenhuis Breda:


Er komt in Breda een prachtig nieuw ziekenhuis. Duurzaam en modern, waar wij de hoogste kwaliteit van medische zorg kunnen bieden aan inwoners van de stad en van de omgeving. Een veilige plek voor patiënten en een plezierige werkplek voor medewerkers en medisch specialisten. Waar zorg wordt verleend met persoonlijke aandacht. Tenslotte is een ziekenhuis veel méér dan muren en een dak. Het ziekenhuis bevat straks de nieuwste medische apparatuur. Maar wij willen ook graag andere voorzieningen bieden die het verblijf veraangenamen of het herstel bevorderen. Voor die zaken zijn wij afhankelijk van de samenwerking en bijdrage van derden.

Een bezoek aan een ziekenhuis is vaak spannend. Het liefst wilt u dan ook zo snel mogelijk geholpen worden. Soms kan dat niet en is wachten onvermijdelijk. In dat geval maken wij het wachten graag  zo aangenaam mogelijk. We spreken daarom ook veel liever over een ontvangstruimte waar het welkom en plezierig aan voelt. Elk bouwdeel van ons nieuwe ziekenhuis kent straks zes van deze ontvangstruimtes bij onze poliklinieken. De wanden in deze ruimtes krijgen een unieke, sfeervolle print in de stijl van het gehele bouwdeel. Hierdoor weet u als patiënt of bezoeker meteen dat u op de juiste plek bent. De prints zorgen voor een mooie en soms ook grappige afleiding zodat het wachten niet zo lang lijkt te duren. .  https://www.amphia.nl/over-ons/steentje-bijdragen/projecten/een-warme-ontvangst

 

Geplaatst in Blog door Alex Verlichtingpaleis

Leuk voor de feestdagen: prikkabels als kerstversiering

Versier in de donkere decembermaand je woning of bedrijfspand met kleurrijke kerstverlichting. Met de juiste versiering maak je van je voorgevel een opvallende verschijning en waan je je in de tuin in een heus winterwonderland. Kies voor een 3 meter hoge kerstboom van prikkabels of wikkel de kabel om je schuttingrand. Bij ons vind je prikkabels in alle soorten en kleuren. Wij geven je een aantal tips hoe je met behulp van prikkabels een ware lichtshow creëert.

Tip 1: Prikkabels aan je gevel

Laat op een unieke manier je woning of bedrijfspand schitteren met een prikkabel. De vele gekleurde lampjes en de vrolijke bolletjes zorgen voor een waar lichtfestijn aan je gevel. De sterke kabels zijn bestand tegen onstuimig weer en daarom zeer geschikt als buitenversiering (maar niet als permanente buitenversiering).

Tip 2: Versier je kerstboom met prikkabels

Heb jij buiten een enorme kerstboom staan die gevuld moet worden met lampjes? De witte of gekleurde lampbollen van de prikkabels geven je dennenboom direct een ouderwets gezellige kerstsfeer. Je kiest bij ons voor een prikkabel op maat. Zo heb je altijd de juiste afmeting voor in jouw kerstboom. Geef de maat van de boom door en wij berekenen voor jou hoe lang het lichtsnoer moet zijn en hoeveel lampjes je nodig hebt.

De prikkabels van Verlichtingpaleis.nl worden alleen geleverd met ledlampen. Ledlampen worden steeds populairder door de energiezuinigheid, de langere levensduur, de lampen worden niet heet en ze zijn robuuster dan conventionele verlichting. Wil jij volgend jaar een nog grotere kerstboom? Dan is dat geen probleem! De koppelbare prikkabels (d.m.v. een koppelstuk kunnen prikkabels verlengd worden) groeien gewoon met de boom mee.

Tip 3: Ga voor kleur

Creëer met gekleurde prikkabels een vrolijke sfeer in je tuin of aan de gevel van je bedrijfspand. Ben jij fan van kleurige kerstlampjes? Kies dan voor de prikkabels met gekleurde ledlampen, deze zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Je stelt deze kabels helemaal zelf samen. Of je nu allerlei verschillende kleuren wilt, of een prikkabel met één kleur lampjes: het is bij ons allemaal mogelijk.

Tip 4: Kies lampjes in warm wit

De lampjes van deze prikkabel hebben veel weg van de ouderwetse gloeilampen maar dan met de energiezuinige voordelen van led. Is er toch een lampje kapot? Dan kunt u in onze webshop nieuwe ledlampen bestellen voor de prikkabels. Als je voor 21:00 besteld worden de lampen de volgende dag verzonden zodat je de hele kerst optimaal kunt genieten van de verlichting.

Wil je meer weten over het gebruik van prikkabels als kerstverlichting? Neem dan gerust contact op via het telefoonnummer 085 - 303 2605, stuur ons een berichtje of lees er meer over op de pagina prikkabels.

Geplaatst in Blog door Alex Verlichtingpaleis

sinterklaasboot Sint Annaland

6 dec. 2017 20:46:51

Dit jaar hebben stichting Vrienden van Siem en verlichtingpaleis samengewerkt om de sinterklaasboot voor de intocht in Sint Annaland te versieren met Prikkabels en gekleurde Led lampen. De aankomst was een prachtig gezicht. Zie een filmpje op youtube gemaakt door stichting "vrienden van Siem"

Geplaatst in Blog door Alex Verlichtingpaleis

Verlichtingpaleis.nl verlicht het Reeshof Muze Festival

Ook dit jaar was er weer een editie van de gratis zomeravond concerten in de wijk Reeshof in Tilburg. Verlichtingpaleis is blij dat het met de terrein verlichting een stukje heeft bij kunnen dragen aan dit leuke festival.

 

Wat is Reeshof Muze Festival?

Na het wegvallen van Palm Parkies concerten in de Tilburgse wijk, is er een initiatief vanuit vrijwilligers om hier een invulling aan te geven. Deze vrijwilligers hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om weer een mooie reeks concerten van coverbands neer te zetten en er een mooi festival van te maken.

 

De ongedwongen sfeer (er kan met een meegenomen kleedje, lekker naar muziek geluisterd worden), de goede prijzen voor een biertje, wijntje of fris en de muziek maken deze reeks helemaal compleet tot een geweldige ervaring.

 

De rol van Verlichtingpaleis:

Verlichtingpaleis.nl heeft als betrouwbare partner van het Reeshof Muze Festival het hele terrein voorzien van verlichting. Door gebruik te maken van prikkabels met daarin Led lampen is weer gelukt om een gezellige en intieme sfeer te creëren.

 

Verlichting van verlichtingpaleis.nl

Als u zelf verlichting nodig heeft kunt u terecht in onze webshop. Wij leveren binnenverlichting, buitenverlichting en verschillende soorten lampen zoals; filament lampen, spaarlampen en kaarslampen.

 

Voor meer informatie over onze prikkabels of voor hulp bij het samenstellen van uw lichtplan, kunt u contact met ons opnemen via 085 303 2605. U kunt ons ook bereiken via WhatsApp.

Geplaatst in Blog door Alex Verlichtingpaleis

Een lichtplan op maat met prikkabels

13 jun. 2017 16:35:28

Een lichtplan op maat met prikkabels

Heeft u binnenkort een verjaardag, bedrijfsfeest of een reünie en wilt u zelf het feestterrein verlichten? Door prikkabels te gebruiken, kunt u zelf bepalen welke sfeer u creëert op uw evenement. Wij vertellen u waar u op moet letten wanneer u zelf een lichtplan met prikkabels maakt.

 

1. Teken het lichtplan uit

Allereerst is het belangrijk dat u inzichtelijk krijgt hoe de verlichting eruit moet komen te zien. Maak daarom eerst een schets van de feestlocatie. Dit kan een woning zijn, maar bijvoorbeeld ook een tuin, een terras of een feesttent. Teken op de schets vervolgens op welke plaatsen u lichtpunten wilt plaatsen en welke kleur deze moeten hebben. U kunt nu de meest efficiënte kabelloop bepalen.

 

 

2. Maak een berekening

Bereken met behulp van uw schets hoe groot het oppervlak is dat u wilt belichten en hoeveel meter prikkabel en lichtpunten daarvoor nodig zijn. Kijk vervolgens in ons assortiment welke prikkabel u nodig heeft voor uw lichtplan. Heeft u bijvoorbeeld 20 meter prikkabel nodig met 20 fittingen? Of bestelt u de 20 meter prikkabel met 39 fittingen, zodat u de lampen dichter bij elkaar kunt plaatsen? Wanneer u prikkabels in een standaardmaat bestelt, ontvang u een compleet pakket. Bij bijvoorbeeld een prikkabel van 15 meter met 20 fittingen ontvangt u ook een stekker, een eindstuk en 20 afsluitringen.

 

 

3. Prikkabel op maat nodig?

Passen onze prikkabels met standaardmaten niet in uw lichtplan? Bestel dan een prikkabel op maat, zodat u zelf uw prikkabel kunt samenstellen. U heeft dan de mogelijkheid om het precieze aantal meters, het aantal gewenste lichtpunten en het soort fitting te kiezen. Daarnaast kunt u ook bepalen welke lampen u gebruikt en waar op de kabel u de lampen wilt plaatsen. Vergeet niet om ook het eindstuk en een stekker te bestellen!

 

Filamentlampen kunnen ook in de prikkabels. Als een van de weinige heeft verlichtingpaleis.nl led-filamentlampen met goud gecoat glas, door de gouden coating ontstaat er een warm licht voor op de zwoele zomeravond.

 

Voor meer informatie over onze prikkabels of voor hulp bij het samenstellen van uw lichtplan, kunt u contact met ons opnemen via 085 303 2605. U kunt osn ook bereiken via WhatsApp.

Geplaatst in Blog door Alex Verlichtingpaleis

De 12e editie van het Westbeach Filmfestival, gehouden aan de Sloterplas, werd dit jaar verlicht door Verlichtingpaleis. Facilitator Outdoor Cinema bestelde bij Verlichtingpaleis twaalf prikkabels van 25 meter om de openlucht bioscoop bij het water te voorzien van kleurrijke verlichting. De vele mooie, leuke en interessante films zorgden ook dit jaar weer voor een succesvolle editie van het jaarlijkse filmfestival.


Outdoor Cinema

Outdoor Cinema faciliteert openluchtbioscopen. Ze denken mee over de sfeer en het gevoel dat een bioscoop op moet roepen. Door film en techniek te combineren laten ze iedere bezoeker wegdromen. Outdoor Cinema heeft alle materialen en kennis om iedere projectie te realiseren. Met schermen tot wel 200 m2 groot brengen zij ieder project tot een goed einde. Outdoor Cinema is specialist op het gebied van Drive-, Drijf- en Fly-in-bioscopen en kan uw evenement van begin tot eind regisseren: van vergunning tot aftiteling. Lees hier meer over Outdoor Cinema.


prikkabels op westbeach filmfestival

prikkabels uitgang westbeach filmfestival

prikkabels tent westbeach filmfestival
Geplaatst in Nieuws Blog door Alex Verlichtingpaleis
Explosion Festival 2016

Verlichtingpaleis heeft de afgelopen tijd prettig samengewerkt met de organisatie van het Explosion Festival. Vanuit het festival kwam de vraag of Verlichtingpaleis het materiaal kon leveren om de letters van 'Explosion' te kunnen maken.


Het resultaat mag er zijn. De jeugd van Werkplekplus.nl, wajongers en moeilijk opvoedbare kinderen, hebben de letters en vlakken voor de bekisting gezaagd, terwijl de elektra en de afwerking door vrijwilligers van Explosion Festival is uitgevoerd.


Over het Explosion Festival

Explosion Festival is in 2009 ontstaan en trok toen 600 bezoekers. Vorig jaar trok het festival maar liefst 2000 bezoekers. Dit jaar wordt ongeveer dezelfde aantal bezoekers verwacht. Explosion Festival is een outdoor dance-festival voor de jeugd uit het Vechtdal en Overijssel. Het overgrote deel van de bezoekers heeft een leeftijd van 12 t/m 28 jaar, maar het festival is ook zeer populair bij de oudere doelgroep. Er komen zelfs elk jaar 50-plussers die van dancemuziek houden.


Het doel van dit festival is om een leuk evenement voor de jeugd te organiseren waarbij dance en DJ-acts de boventoon voeren. Ook wordt er in de eerste uren van het festival een podium geboden aan de regionale en lokale DJ-helden en wordt er gedurende het gehele festival live radio gemaakt.

Geplaatst in Blog door Alex Verlichtingpaleis
Logo Nederlands Dans Theater

Onlangs werd het Verlichtingpaleis benaderd door het Nederlands Dans Theater. Het NDT staat al sinds de oprichting in 1959 aan de top van het internationale ballet: de vele nationale en internationale successen zijn daarvan het bewijs. Het is een hele grote eer dat het eigenzinnige theater Verlichtingpaleis gevraagd heeft om prikkabels te leveren.


Over het Nederlands Dans Theater

Het Nederlands Dans Theater werd in 1959 opgericht door Benjamin Harkarvy, Aart Verstegen en Carel Birnie. Het drietal wist met achttien dansers van Het Nationale Ballet al snel een plek te veroveren in de moderne danswereld. Door de lat voor zowel dansers als (gast)choreografen hoog te leggen, oogst het NDT keer op keer de lof van het publiek én de internationale danswereld.


Meer informatie

Meer weten over het Nederlands Dans Theater? Bezoek dan eens de website en laat u verrassen door de nieuwe voorstelling Separate Ways.

Geplaatst in Blog door Alex Verlichtingpaleis

De geschiedenis van de prikkabel

7 mrt. 2016 09:55:30

Vraag een willekeurig persoon wat een prikkabel is en de kans is groot dat die persoon u het antwoord schuldig moet blijven. Deze lage naamsbekendheid is op zijn minst opmerkelijk te noemen: de prikkabel wordt namelijk al sinds de beginjaren van de 20e eeuw gebruikt in Amsterdam. Verlichtingpaleis neemt u mee naar het ontstaan van deze populaire en multifunctionele feestverlichting.


De geboortestad van de prikkabel: Amsterdam

De prikkabel vindt zijn oorsprong ruim honderd jaar terug, in de beginjaren van de twintigste eeuw. In Amsterdam werd toen op initiatief van particulieren verlichting met gloeilampen aangelegd bij feestelijke gebeurtenissen in de stad. In de jaren ervoor werd vooral gebruik gemaakt van zogenoemde floodlights: lampen die een groot oppervlak konden uitlichten. Omdat deze manier van verlichten veel voorstanders maar ook tegenstanders kende, begon men op eigen initiatief met het verlichten van bepaalde delen van de stad.


Van vetpotjes naar elektrische lampen

Het idee van een stad verlichten met lichtjes was in de 20e eeuw niet geheel nieuw. Het werd namelijk al vele generaties daarvoor gedaan. Het grote verschil zat hem in de manier van verlichten. Waar ze in de vorige eeuw de stad versierden met kostbare kooldraadlampen, deden ze dat eeuwen geleden met vetpotjes die gevuld waren met brandbaar vet. Daarmee werden toen al contouren van bouwwerken versierd. De potjes met vet zijn dus eigenlijk de verre voorouders van de huidige prikkabel.


De prikkabel door de jaren heen

Van vetpotje naar kooldraadlamp, van kooldraadlamp tot de elektrische prikkabel: de eeuwenoude feestverlichting kent een rijke geschiedenis. Zo werden kooldraad- en elektrische prikkabels bijvoorbeeld gebruikt bij:


  • * Het versieren van Amsterdam tijdens de Olympische Spelen in 1928;
  • * De verlichting van 68 zuilen in Amsterdam, tijdens de Edison Lichtweek in 1929;
  • * Het 300-jarig bestaan van de Universiteit van Amsterdam in 1932;
  • * Het huwelijk van prinses Juliana in 1937;
  • * Het 40-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina in 1938;
  • * De bevrijding van Nederland in mei 1945.

Tegenwoordig wordt het versieren van de stad Amsterdam nog altijd zeer serieus genomen. Het verzorgen van openbare- en feestverlichting is zelfs een officiële taak van de gemeente Amsterdam, en wordt dan ook uitgevoerd door de Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer (DIVV).


De prikkabel van nu

De prikkabel is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Vandaag de dag worden er bijna alleen nog maar prikkabels met LED-gloeilampen gebruikt. De prikkabel van nu is energiezuinig en past helemaal in de huidige tijd van energiebesparing.


Meer informatie

De prikkabel is nog altijd zeer populair. Maar waar de prikkabel een aantal jaar geleden vooral gebruikt werd als feestverlichting buitenshuis, ontstaat er nu een trend waarbij de prikkabel ook in de woonkamer gebruikt wordt. Bij Verlichtingpaleis vindt u voor elke gelegenheid de juiste prikkabel. Wij hebben een ruim assortiment prikkabels met gekleurde LED-lampen, maar u kunt bij ons ook een prikkabel op maat laten maken; precies zoals u dat wilt.


Wilt u meer weten over onze prikkabels? Neem dan gerust contact op via het telefoonnummer 085 - 303 2605, stuur ons een berichtje of lees er meer over op de pagina Prikkabels.


Een greep uit ons assortiment prikkabels

Verlichtingpaleis heeft een ruime selectie prikkabels. Bekijk hier het gehele assortiment of maak hieronder een keuze uit onze meest verkochte prikkabels:


Prikkabel 10 meter Prikkabel 15 meter Prikkabel 20 meter Prikkabel 25 meter
Prikkabel 10 meter Prikkabel 15 meter Prikkabel 20 meter Prikkabel 25 meter
Geplaatst in Blog door Alex Verlichtingpaleis

10 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren